/ De CG-Methode

De Curly Girl methode wordt veel gebruikt onder krullenbollen. Wij staan volledig achter deze verzorgingsmethode en zorgen er ook voor dat zoveel mogelijk van de producten die we in de salon gebruiken aansluiten bij de CG-methode. Wij gebruiken altijd CG-producten als je de CG-methode volgt. Volg je de CG-methode niet? Dan kunnen wij ook producten gebruiken die niet CG-approved zijn, maar wel haarvriendelijk.

/ Wat is de CG-methode?

CG staat voor Curly Girl, maar deze methode is niet alleen geschikt voor krullend haar. De methode is erop gebaseerd dat je geen producten meer gebruikt met sulfaten, siliconen, minerale oliën en uitdrogende alcohol. Die ingrediënten drogen het haar namelijk uit en omdat krullend haar meer vocht nodig heeft dan steil haar, is het goed om die ingrediënten te vermijden. Maar het betekent niet dat deze methode niet geschikt is voor mensen met steil haar. Het kan zelfs zijn dat je dacht steil haar te hebben, maar door de CG-methode toe te passen, erachter komt dat je slag of krullen blijkt te hebben.

Het vermijden van deze uitdrogende ingrediënten heeft een goede uitwerking op iedere soort haar.

Het is wel belangrijk dat als je eenmaal de overstap maakt naar de CG-methode, je daar ook helemaal voor gaat en niet een beetje. In ‘normale’ shampoos zitten niet-wateroplosbare siliconen. Deze zijn niet per se slecht voor het haar, integendeel. Siliconen leggen een laagje om het haar om het te beschermen tegen hitte en uv-straling. Maar siliconen trekken wel vuil aan en daarom moet je het haar sneller wassen en dat is slecht voor krullen want vaak wassen zorgt voor uitdroging.

Omdat er bij de CG-methode geen gebruik gemaakt wordt van shampoos met sulfaten, kunnen deze siliconen niet worden uitgespoeld. Dit zorgt voor een build-up waardoor je haar futloos en zwaar wordt.

Het is dan ook belangrijk om niet alleen een sulfaatvrije shampoo en conditioner te gebruiken, maar om bij alle producten de schadelijke ingrediënten te vermijden zodat er ook geen sulfaatshampoo nodig is om het haar te reinigen.

Alle krullen zijn anders. Daarom is ook niet ieder product geschikt voor alle krullen. Door een aantal testjes te doen, kun jij je haareigenschappen achterhalen en bepalen welke producten voor jou geschikt zouden zijn.

Het internet staat vol met informatie hierover en wij bij The Proof hebben ook veel kennis over de CG-methode en kunnen jou adviseren over de beste producten om jouw krullen helemaal tot zijn recht te laten komen!