/ Unieke Duurzame salon

Wij van The Proof vinden duurzaamheid heel belangrijk. In onze salon maken we daarom gebruik van duurzame producten, zoals de shampoos en verf, maar ook de handdoeken. Daarnaast hebben we bij de inrichting van de salon nagedacht over hoe we deze duurzaam konden maken. Lees er op deze pagina meer over.

/ Duurzame Merken

  • Living Proof
  • Original Minerals
  • Bouclème
  • Olaplex
  • Kevin Murphy

Deze merken maken gebruik van recyclebare verpakkingen, zijn niet op dieren getest en streven naar 100% organic.

Maar naast deze duurzame merken, wilden we ook graag een duurzame salon en hebben we ook nagedacht over een duurzame inrichting van ons pand.  

Gas is overbodig geworden, want wij verwarmen ons pand door middel van infraroodpanelen. Dit is een hele duurzame en energiezuinige oplossing.

Daarnaast zijn alle lampen in onze duurzame salon uitgerust met led-verlichting en zorgen deze voor daglicht, waardoor we meer energie hebben als we aan het werk zijn en het zorgt ervoor dat ons dag-nachtritme in balans blijft.

Ook hebben wij in onze duurzame salon papieren handdoeken. Het ziet eruit als echte solide handdoeken, maar deze kunnen bij het oud papier en dus zijn er geen wasmachine en wasmiddelen meer nodig.

De volgende stap is om ook douchekoppen met verdubbelde waterdruk aan te schaffen, waardoor tot 65% minder water en energie wordt verbruikt. En een bijkomend voordeel is dat het haar er ook nog schoner van wordt!

/ Ook duurzaam werken

Door haarverf te gebruiken zonder ammonia erin, is dat echt een opluchting voor onze luchtwegen. We hoeven die vieze geur nu niet meer in te ademen en in te werken. Dat is zoveel prettiger!

Omdat onze shampoos en conditioners geen sulfaten, parabenen en siliconen bevatten, verminderen we het risico op allergische reacties. Wel zo fijn, als je bedenkt dat we gemiddeld 8 keer per dag iemands haar wassen.

Lees meer over de producten die we gebruiken.