/ Kracht en glans met Olaplex

Over deze producten valt veel te vertellen. Er zijn verschillende soorten behandelingen en hebben verschillende toepassingen, maar waar allemaal op neerkomt is het herstellen en beschermen van beschadigt haar.

Waardoor kan je haar beschadigen? De 2 grootste oorzaken van beschadigt haar zijn chemisch behandelen en stylen met warmte.

/ Chemisch behandelen

Wat is dat? Bijvoorbeeld kleuren en blonderen. Tijdens deze behandeling wordt de samenstelling van het haar veranderd en worden bouwstoffen die het haar stevig maken doorbroken of zelf verwijderd. Dit verzwakt het haar. Wij werken met verf van O&M. Deze verf is veel vriendelijker voor het haar dan ‘normale’ verf. Daarnaast voegen wij Olaplex toe aan de verf om extra beschadiging te voorkomen.

Zo gebeurt kleuren op een haarvriendelijke manier.

/ Stylen met warmte

Haar bestaat voor een groot deel uit vocht. Door met hete tools het haar te behandelen, wordt het vocht als het ware uit het haar gebrand wat ervoor zorgt dat het sterk uitdroogt. Gebruik van een heatprotector is altijd goed, maar het is ook belangrijk om de föhn, krultang of stijltang op een zo laag mogelijke temperatuur te zetten.

Het beste is om deze warmtebronnen zoveel mogelijk te vermijden.

De behandelingen met de producten van Olaplex zorgen ervoor dat de beschadigingen die zijn ontstaan door te veel warmte, worden hersteld.

/ Hoe werkt het?

Zoals je net las voegen we het toe aan de verf en blondering ter voorkoming van beschadiging en gebruiken het als herstelbehandeling, maar wat doet Olaplex dan precies?

Olaplex zorgt ervoor dat de gebroken zwavelverbindingen in het haar, als gevolg van kleuren of stylen, weer aan elkaar gehecht worden. Hierdoor krijgt het haar zijn kracht en glans weer terug. Ook zorgt het product ervoor dat de kleur langer mooi blijft. Naast de herstelbehandelingen heeft het merk ook een cream en een olie ontwikkeld die je haar zo gezond mogelijk maken.

Olaplex nummer 0, 1, 2 en 3 zijn ook geschikt voor als je de CG-methode volgt.